Nästa års Formel 1-spel kommer med stor sannolikhet inte att släppas på nästa generations konsoler, trots att rykten säger att Xbox 720 och PlayStation 4 kan komma att släppas under andra halvan av 2013.

Istället verkar det som att Codemasters siktar på att få F1 2014 som det första F1-spelet utvecklat för nästa generations konsoler, att dömma av kommentarer gjorda av F1 2012 game director Paul Jeal.

”Jag har något som jag skulle älska att göra för F1 ’13”, sa Jeal till GamerZines, ”vi försöker bara få det att inträffa. Och jag tror att vi troligtvis siktar på next-gen för ’14, men vem vet för tillfället.”

Jeals kommentar föreslår att nästa generations Xbox eller PlayStation troligtvis inte kommer att dyka upp förrän sent nästa år. Codmasters F1-spel har vanligtvis släppts under September.

Codemasters har frekvent diskuterat idéerna de har för sina Formel 1-spel på nästa generations konsoler och däribland valet att dubbla seriens nuvarande 30 fps till 60 fps.

”Jag tror absolut att vi kommer sikta på 60 fps på nästa generation”, sa F1 2012s creative director Steve Hood till VideoGamer under Gamescom. ”Och jag tror verkligen att man bara har ett tillfälle att göra det. När en ny maskin kommer ut, och vi kliver upp, kommer det vara ett val för våran teknologi om vi ska välja 30 eller 60 fps. Några team väljer det ena eller det andra. Men för Formel 1 tror jag att vi definitivt kommer att sikta på 60 fps.”

Varken Sony eller Microsoft har utannonserat några planer för sina nästa generations konsoler.

Vi på CtrlAltElite känner att det vore ett väldigt lyft för serien om man gick upp på 60 fps. Med tanke på hur snabbt det går i ett Formel 1-race borde det ju nästan vara ett krav sedan länge tillbaka.

Källa