Frank Gibeau från EA hintar om nästa generation Battiefield 4, 3-4 nya IPn under arbete för Xbox 720 och Playstation 4.

Frank har avslöjat att nästa generations konsol kommer att ”släppas inom ett års tid” och föreslår att Battlefield 4 skulle kunna komma till nästa generations hårdvara.

I en intervju med Bloomberg sa Gibeau att han ”inte vet” vad Microsofts eller Sonys nästa generations konsoler kommer att heta, men att ”den nya hårdvaran kommer att komma ut inom ett års tid, så vi är precis under den perioden när marknaden kommer att sakta ner och sen kommer ha en game changer med helt ny teknologi, ny hårdvara och en annan tillväxtperiod.

”Vi håller på att investera i ny teknologi förstås och försöka att verkligen ta nytta av kraften från de här nya maskinerna,” Fortsätter han. ”Vi gör det och vi har kommunicerat det i vår förtjänstrapport. Det är en stor investering för oss det här året.”

Gibeau avslöjar att delar av investeringen kommer gå till ”tre till fem nya IPn” som kommer släppas på näst generations konsoler under de försat 24 månaderna på marknaden.

”Vi har en motor som heter Frostbite som är en erkänd motor,” fortsätter han. ”Som är skräddarsydd för nästa generations hårdvara. Så vi är i väldigt bra form ur en teknologisynpunkt, vilket är där vi gjorde ett snedsteg senast.”

”Vi har även ett mycket rikare och bredare utbud av IPn den här gången än vi hade förra generationen. EA Sports är där med all sin kraft, men du kommer också se några riktigt stora märken som Battlefield, och vi har redan påbörjat tre till fem nya IPn som vi kommer släppa under de första 24 månaderna av den nya generationen.”

Varken Microsoft eller Sony har ännu inte avslöjat några planer för sina nästkommande generationer.

Microsoft däremot har frekvent refererat till sin nästa generations Xbox oavsiktigt under intervjuer och i jobbannonser hos företaget.

Källa