Det har blivit dags för alla hjältar i den kalla fantasy-norden att börja studera inredningsprogram och reflektera över familjelivets ansvar och åtaganden. Den andra expansionen som släpps till The Elder Scrolls V: Skyrim heter Hearthfire, fokuserar på att ge dig möjlighet att skapa ett husligare hem i världen och kommer bli tillgängligt från och med nästa vecka.

Med Hearthfire kommer du kunna lägga upp ditt stugbygge från grunden istället för att nöja dig med den handfull godtyckliga bostäder som går att köpa i Skyrim. Först får du köpa land att bygga på, sen kan du bygga ett hus och över tid bygga ut med flera salar, flyglar eller torn. För detta integreras det följaktligen flera nya kategorier i crafting-systemet så du kan skapa byggmaterial.
Utöver de mer hantverkarmässiga tilläggen så införs även en del nya NPC-interaktioner. Du kommer kunna anställa en förvaltare som kan ta hand om huset och dessutom göra det lättare att få tag i byggmaterial, men en av de största nya funktioner de ståtar med är möjligheten att springa runt och adoptera föräldralösa barn i riket och därefter uppfostra dem.

Än så länge är det bara datum för Xbox Live som har getts, och där kommer det kosta 400 MSP. På Bethesdas officiella blog kan du se trailern för detta paketet och få lite bättre känsla för vad DLC:t kommer innehålla.