Diablo 3 har nu funnits ute i snart 4 månader, och många är det som fortfarande sitter fast i början på Inferno, gapet mellan act 1 och act 2. Men frukta ej, Blizzard är på gång med patch 1.0.4 som kommer göra livet mycket lättare, inte bara för er, utan för alla spelarna. Nya funktioner, fler levlar att farma sig igenom, och många förbättringar.

Det är verkligen på tiden att Blizzard släpper en uppdatering till sitt uppskattade RPG, Diablo 3. Det finns i dag en mängd spelare som redan har klarat av allt, och springer nu igenom spelet för att hitta bättre vapen och utrsutning, medan vissa som jag exempelvis, har lagt spelet på hyllan i väntan på något nytt. En post på en av Diablos fansites sammanfattar allt vi kan förvänta oss av i den kommande patchen, 1.0.4, ifrån Blizzard, och det är inga smågrejer som ligger planerade. Vi kan börja med de absolut drygaste elite-skillsen som fienderna kan ha. Mortar, skillen som gör att fienderna kastar stora eldklot mot dig, och du har ingen aning om vart dom kommer landa. Nu ska man ha förbättrat det hela genom att visa små markeringar på marken vart de kommer landa, så man har en liten chans att kunna undvika dem. Molten kommer få en del visuella ändringar som lättare visar för spelaren vart det brinner och vart det kommer explodera. Den sista är Frozen som nu kommer visa vart marken kommer frysa, och låter inte spelaren gissa längre hur långt ifrån isbollarna man kan stå. Allt illustreras i bilden nedan.


Ett annat system som kommer träda i kraft för alla som har nått maxnivån av 60, är något som går under namnet ”Paragon Level system”. För att kunna nyttja alla dötimmar framför en för att döda fiender, hitta ännu bättre utrustning och vapen och liknande, så kan vi lika gärna bli belönade för besväret också. Nu kan vi äntligen få experience från att döda fiender igen, och det gäller inte för att lämna inte quests, utan bara döda fiender. Hela 100 nya nivåer kommer finnas till spelarens förfogande, med totalt 10,455,400,000 exp att farma ihop, det är alltså tio miljarder, 455 miljoner, 400 tusen ytterligare poäng vi kan samla på oss. Några av spelarna har räknat ut att för att nå den högsta nivån kan man dräpa 8,167,500 Inferno Dust Imps eller 6,534,000 Inferno Hulking Phase Beasts. Så här har ni ytterligare hundratals speltimmar för att nå den högsta nivån på Paragon, level 100.

Varje nivå av Paragon kommer ge spelaren en boost i karaktärens basegenskaper (Dexterity, Strength, Vitality och Intelligence) samt 3% magic and gold find. Så vid level 100 av Paragon, så har du bara där 300% mer magicfind och goldfind. Vid var 10:e nivå av Paragon kommer även ditt spelarporträtt att förändras, som illustreras i bilden nedan.

 

Kul att det äntligen börjar hända lite kring Diablo 3, och för er som vill läsa mer, så kan ni hoppa över här.