Det var en sorgens dag när Interplay bestämde sig för att lägga ner vad som troligtvis kan ha varit världens bästa utvecklingsstudio för rollspel. Utvecklarna som från 90-talet utvecklade klassiker som Fallout och Planescape: Torment. Nu gör spelstudion en comeback vilket låter underbart i teorin, men verkligheten gör sig snart hörd.

Vad denna nya studio egentligen har med den klassiska spelstudion att göra är oklart eftersom alla personer som gjorde Black Isle till vad det var har gått vidare. Ett par har hamnat på Obsidian och gör fortfarande grymma rollspel och ett par andra har startat upp inXile och utvecklar just nu Wasteland 2 genom crowdfunding. Med en nyöppnad hemsida där det så fint står ”Black Isle Studios is back” är helt klart en fröjd för ögat även om det troligtvis bara är namnet som är tillbaka. I vilket fall kanske man kan hoppas på att något från den gamla tiden letar sig tillbaka, vare sig det handlar om en person, en idé eller bara en attityd men som man brukar säga är hoppet det som sist lämnar människan.

Vad tror ni? Handlar det om att få lite enkel publicitet via ett omtyckt namn eller är detta en genuin satsning på att återuppliva en klassisk utvecklingsstudio? Tyvärr tyder tecknen på det första.