Många spelare blev rätt besvikna när det ett tag såg ut som att det märkliga spelet Tokyo Jungle inte skulle släppas utanför Japan, men nu kan ni vara lugna – det ser ut som att spelet kommer bli lagom lättillgängligt via PlayStation Network.

Det är den 26:e september som det ska läggas upp till försäljning, och det ser ut att kosta en rund hundralapp, vilket jag misstänker att många kommer gå med på att ge för att undersöka denna unika titel. Det var igår som nyheten kom ut på den officiella PlayStation-bloggen, och lite mer information runt släppet finns där.

Om ni har missat vad det hela handlar om så utspelar sig Tokyo Jungle förutsägbart nog i Tokyo, där alla människor har försvunnit och vilda djur har tagit över staden. Du kan spela som en mängd olika djur; rovdjur som gräsätare, ursprungligen tama stadsdjur till eller vilda bestar från savannen och till och med utdöda favoriter som det hintats om. När du spelar behöver du smyga och fly undan fara, jaga och se till att du får mat för dagen, hitta andra djur du kan bilda en flock med och i slutändan självklart försöka fortplanta dig så du kan föra dina gener vidare i detta något onaturliga urval.

Tokyo Jungle lär bli intressant om inte annat, och om du har en PlayStation 3 är det nog värt att testa; det kommer vi absolut göra i alla fall.