Att det inte gått överdrivet bra för tjänsten Onlive är ingenting nytt men i fredags kom beskedet de anställda på firman hoppades på att slippa höra. Företaget bakom OnLive finns officiellt inte mer och trots att de hade lyckats skrapa åt sig tillräckligt många spelare för att fylla över 2 miljoner användarkonton var det bara 1600 av dessa som var återkommande användare.

Med  ungefär 8000 servrar som höll igång tjänsten var användarbasen allt för liten för att Onlive skulle kunna gå runt ekonomiskt. Det finns dock lite hopp kvar för tjänsten då Onlive säljs till en just nu okänd riskkapitalist men tyvärr finns det inga planer på att behålla alla anställda och det ryktas om att ungefär hälften av de anställda nu får se sig om efter annat arbete.

Tidigare har det avslöjats att Onlive har ingått i någon form av förhandling med Ouya; företaget bakom kickstartersuccén med samma namn. Om det finns någon koppling mellan detta och denna okända köpare vet vi inte men med tanke på den korta tiden mellan det beskedet och detta mindre roliga besked vill vi inte utesluta möjligheten. OnLive har dock gått ut med ett uttalande att tjänsten kommer fortfarande att finnas tillgänglig som förr trots att företaget läggs ner och driften skjuts bara över till det nya än så länge okända bolaget.

Källa: CVG