Capcom har nyligen gått ut till allmänheten och sagt att man arbetar på ett helt nytt Mega Man spel helt anpassat för den mobila marknaden. Det är nämligen 25 års jubileum för spelserien Mega Man, och med ett stort antal spel genom tiderna kommer nu ett spel helt anpassat för den mobila marknaden och till en början exklusivt till Apples iOS.

Spelet har fått arbetsnamnet Mega Man Xover (Xover som tidigare stod för Crossover), som ska vara ett socialt rollspel som inte helt är baserat på de blytunga fighterna med olika bossar, utan riktar in sig på att gå upp i level, få nya egenskaper och utrustning, men samtidigt kunna få in den sociala aspekten. Capcom vill själva inte riktigt gå in på vad den sociala biten kommer innehålla, så det kan vara allt ifrån ett auktionshus för att driva försäljning av saker du hittar i Xover World, eller helt enkelt en enkel lösning som möjligheten till att kunna spela co-op över det mobila nätet. I Mega Man Xover kommer vi återigen få stifta bekantskap med redan befintliga världar i spelserien, och möjligheten att spela som olika karaktärer ska även vara möjligt. Idag finns det inte ett releasedatum för spelet, men senare i år/innan året slut är vad Capcom själva har gått ut med.