Castle Crashers, The Behemoths hittills konsol-exklusiva spel som älskats av så många är äntligen på väg till PC. Denna väldigt trevliga nyhet dök upp på The Behemoths dev-blogg för några dagar sen. De avslöjar dock inget datum, förutom att det kommer ”snart” till den populära tjänsten Steam.  Vad har då den här versionen att erbjuda?

» Integrerad röstchat

» Steam Achievements

» Gamepad-stöd

» Steam Cloud-stöd

» Flerspelar-läge (både lokalt och online)

» Färgglad handritad 2D-grafik

» Över 30 nivåer samt fem arena-lägen

» Lås upp fler än 25 karaktärer och över 40 vapen

» Väl genomtänkt kombinations- och magisystem: lås upp nya attacker när din karaktär gör framsteg i spelet

» Erfarenhetssystem: Levla upp dina karaktärer och justera styrka, magi, försvar och smidighet

» Animal orbs: söta hjälpredor som alla lägger till nya förmågar för att hjälpa dig

» Arena mode: kämpa mot andra spelare i ett ”free-for-all”-läge eller i lagmatcher med fyra unika lägen att välja från.

» Insane Mode: testa dina förmågor i den ultimata kampanj-utmaningen

Ifall du inte känner till Castle Crashers handlar det om ett coop-spel för upp till fyra spelare där spelarna iträder rollen av riddare som fått i uppdrag av rikets kung att bekämpa en ond trollkarl. Denne trollkarl har kidnappat ett flertal prinsessor och stulit en magisk juvel. Spelet är ett sidscrollande beat-em-up med vissa RPG-element med charmig tecknad grafik. Låter detta intressant? Håll då utkik på Steam, för snart är det äntligen alla PC-gamers tur att få äventyra och rädda prinsessor i denna moderna konsolklassiker.