En av världens mest älskvärda utvecklare CD Projekt RED som bland annat ligger bakom det fantastiska spelet The Witcher 2 besöker även detta år Gamescom. Inte nog med att deras vistelse får en bra start när The Witcher 2 vinner flera priser på European Games Awards utan de får mycket positiva reaktioner när de nu demonstrerar sitt moddverktyg REDkit som fungerar med Witcher 2.

”Vi har vår egen vision för rollspel. De ska presentera en spännande berättelse och ge spelarna många val som verkligen betyder något. REDkit är designat för att skapa äventyr på det viset, vuxna, icke-linjära och gripande berättelser som utspelar sig i en levande värld med trovärdiga karaktärer.”
– Adam Badowski, Managing Director CD Projekt RED

Från och med idag kommer moddare kunna skicka en ansöka i förhoppningen om att få tidig tillgång till REDkit genom att besöka den här sidan innan den 30 September. För egen del börjar det klia lite extra i fingrarna och jag känner att jag borde starta upp The Witcher 2 igen. Det finns trots allt 16 olika slut och jag har bara upplevt ett enda. Om det fantasyäventyret inte var en ren olyckshändelse beträffande hur bra det är (vilket det knappast var) kan man förvänta sig att deras kommande spel med arbetsnamnet Cyberpunk RPG blir något man ska hålla ögonen öppna efter.