Av allt att döma så ser det inte ut som att Joel, huvudkaraktären i Naughty Dogs The Last of Us, har haft ett helt rent förflutet. I den nya trailern som visades under Gamescom 2012 fick vi se en hel del gameplay-delar ifrån Naughty Dogs action-survival spel.

Under Sonys presskonferens på Gamescom var det spelet The Last of Us som drog ned mest applåder. Efter den tidigare trailern som visades så blev Joel och Ellie attackerade av en grupp överlevande, men Joel visste om att attacken var på väg. Nu påstår sig Joel att han har varit på båda sidorna, både som överlevare och bandit. Trailern i sig avslöjar inte allt för mycket och en del frågetecken finns fortfarande kvar, allt vi vet är att huvudkaraktären Joel är omkring 40 år och har utfört en hel del arbeten på svarta marknaden, och att han ska hjälpa 17 åriga Ellie till en säker plats, en plats som skyddas ifrån den stora spridningen av ett farligt virus.