Hitman är en utav de äldsta spelserierna att fortfarande produceras. Till en början var spelen i serien nyskapande, spännande och använde sig av ny teknik så som ragdoll-fysik och (jämfört med dåtidens spel) näst intill verkliga skuggor och ljussättning. Efter de två första titlarna i serien tappade spelen sin skärpa. De var fortfarande bra såklart, men hängde inte riktigt med i utvecklingen utan hamnade ganska snabbt i lådan för ”bra deals” i spelbutikerna.

Hitman 47 har haft en några år lång semester, och det var under en period ovisst ifall serien ens skulle fortsätta. Med denna trailer känns det dock som att spelet har utvecklats sedan det första ”Hitman”. Detta verkar vara den verkligt värdiga uppföljaren till det första spelet. Ifall trailern talar sanning så ser vi många väl utförda ideér och vackra miljöer. Det verkar finnas ett gigantiskt återspelarvärde och en ganska lovande story.

Ett spel i en så nischad serie som ”Hitman” kommer dock inte klara sig med endast snygg grafik och bra onlinefunktioner. Det behövs mer. Mycket av kvaliteén i spelet kommer att hänga på spelets AI. Kommer fienden gå lika trofast som en klocka runt sin scriptade rutt eller kommer världen kännas levande och dynamisk?

Trots ett flertal spel och även en långfilm finns det många obesvarade frågor om Hitman 47. Jag hoppas att utvecklarna tar vara på alla luckor och ger spelserien det storslagna slut den förtjänar.