Den polska spelstudion People Can Fly har nu blivit helt uppköpta av Epic Games. People Can Fly startade år 2002 och släppte sitt första spel Painkiller som blev en oväntad succe  med sitt simpla men underhållande gameplay. Efter detta hann de helt enkelt inte utveckla ett helt spel på egen hand då Epic Games under 2007 köpte en majoritet av företaget och satte dem på att utveckla PC-versionen av Gears of War. En PC-version som var ganska buggig om jag inte minns helt fel, i alla fall när det kommer Microsofts ”Games For Windows” som jag personligen avskyr för nästan alla anledningar förutom att man får gamerscore och achievements kopplat till sin gamertag. De åkte även på att sitta på bänken under utvecklingen för Gears of War 2 där de fick plats som ”Additional Development” vilket i stort sätt innebär att man får göra allt som ingen annan vill ta hand om. Det var inte fråns Bulletstorm som People Can Fly fick inta en större roll i utvecklingen av ett spel igen, dock hade de fortfarande Epic Games med CliffyB vakandes över allt de gjorde.

Nu verkar det som att grundarna av People Can Fly har tröttnat på att stå på sidlinjen för de har nyligen valt att lämna Epic Games och People Can Fly för att ”söka nya möjligheter”. Det är inte första gången man har hört det svaret när frågan om varför en utvecklare har valt att lämna sitt företag, frågan är i stället om det faktiskt är det de vill göra eller om det har varit något annat som har legat bakom det hela. Hastigt och lustigt kom i alla fall nyheten om att Epic har köpt upp hela People Can Fly.