Capcom meddelade under den inledande presskonferensen på Gamescom 2012 att Vergil, Dantes bror, kommer göra en comeback i spelet. Vergil kommer vara en spelbar karaktär och med sitt klassiska Yamato svärd och vita hår kommer han tillsammans med Dante att kämpa mot de onda demonerna. Sedan barnsben har Vergil försökt rekrytera Dante till ”The Order”, en liten grupp som är experter på att hitta demoner och få sin hämnd på dem.

I Ninja Theory’s (Heavenly Sword, Enslaved) Devil May Cry kommer spelaren att hoppa mellan den mänskliga dimensionen och en separat dimension där demonerna härjar. Demonerna tar sig från och till in i den mänskliga dimensionen för att ta över människor och göra dem till demoner.

DmC: Devil May Cry släpps den 15:e Januari 2013 till Xbox 360 och PS3. En PC-version kommer komma, men det kommer dröja ytterligare ett tag med tanke på att spelet måste portas till PC.