Som tredje spel i ordningen kommer Lost Planet 3 att bringa nya idéer, känslor och moment som vi kommer minnas. Spelet i sig är en föregångare till de tidigare två spelen, men av allt att döma minst lika bra om inte bättre.

Protagonisten Jim är en kolonist på en isig planet någonstans i universum vid namn E.D.N. III, anställd för att leta rätt på sällsynta mineraler för att skicka tillbaka till moder jord. Men i sitt sökande stöter han på monsterliknande odjur som gör allt för att stoppa Jim i sitt sökande efter mineraler. Ju längre in i spelet, ju misstänksammare blir Jim mot det hela och måste sätta ett stop på vad de onda nu än har för plan. Till skillnad ifrån de tidigare spelen så är Lost Planet 3 mer inriktat på att berätta en historia för oss. Med tanke på att spelet utspelar sig innan de tidigare två spelen i serien så kan vi komma att känna igen en hel del saker. Spelet i sig utvecklas inte av Capcom, utan den här gången har man givit över ansvaret till Spark Unlimited som tidigare utvecklat Legendary, Call of Duty: Finest Hour och Turning Point: Fall of Liberty.

Av allt att döma ifrån den trailer som visades upp under Gamescom kommer den tredje upplagan av Lost Planet 3 att gå i en mörkare och ha en lite mer skräck ton på sig. Spelet i sig kommer släppas under början av 2013 och då till Xbox 360, PS3 och PC.