Gamescom har knappt hunnit börja innan nyheter bokstavligt talat forsar ut. Call of Duty: Black Ops II har många ögon på sig och redan nu har det kommit mycket information om spelets multiplayer och hur saker och ting har förändrats. Jag får medge att vi är väldigt positivt överraskade av många utav dessa förändringar som troligtvis kommer betyda mycket för seriens framtid.

För att göra det hela så enkelt som möjligt för oss tar vi en sak i taget. Till att börja med existerar inte klasser längre på samma sätt som tidigare. Nu skapar man sin karaktär via ett tiopoängssystem där man får placera ut tio poäng på sin karaktärs olika attribut. På det här viset kan man exempelvis skippa en pistol till förmån för en extra uppgradering till sitt favoritvapen eller extra granater. Det går också att spendera en poäng på ett ”wildcard” som därefter gör det möjligt att bära två stora vapen eller tre tillbehör på samma vapen.

Tycker du om seriens klassiska ”perks”? Glöm bort dem. Den nya tidens ”perks” är inte magiska karaktärsförbättrare utan väldigt synliga vapenuppgraderingar som t.ex. ett lasersikte. Alla ”perks” fungerar inte till alla vapen längre utan många är dedikerade till vissa vapentyper vilket kommer göra det ännu viktigare med att tänka över hur man utformar sin karaktär i grunden. Det är inte bara ”perks” som har fått sig en ordentlig makeover utan även ”killstreaks” har fått se sig om efter ett nytt jobb, för här har de inget att göra längre. Systemet har nu istället förändrats till ”Score Streaks” vilket kommer ge spelaren belöningar beroende på hur många poäng hen lyckas samla ihop, vilket troligtvis innebär att lagarbete kommer löna sig ännu mer än tidigare.

Det kommer finnas 20 olika belöningar för ”Score Streaks” och som vanligt kommer jag säkert inte vara bra nog för att nå de fem sista. Det betyder dock inte att jag inte kommer få chansen att vara med om det stora kaos som kommer uppstå i multiplayer då det nu kommer vara möjligt att spela med fler lag än två åt gången. De uppsättningar som har bekräftats än så länge är 2v2v2, 3v3v3 och 4v4v4 men det ska vara möjligt att spela med sex olika lag samtidigt så troligtvis kan man välja och vraka lite hur man vill i laguppsättningen. Max antal spelare i en match stannar vid 18 men det borde räcka gott och väl med den stora nyheten för den som är intresserad av e-sport.

Call of Duty: Black Ops II har nämligen inte bara ett ”theater mode” för att kunna se på matcher utan även inbyggt stöd för livestreaming där en eventuell caster har tillgång till extra info i spelets UI, en överblickskarta och möjligheten att lyssna på de olika lagens kommunikation. Vi får även se speciella ligor introduceras, där spelarna placeras beroende på sin skicklighet och endast kan avancera högre i ligorna om de vinner tillräckligt många matcher i snitt. Det verkar helt klart som att någon vill pusha lite extra för att detta ska bli ett spel som har potential som e-sport. Den som inte vill vara fullt så seriös kan dock fortfarande pusta ut, det finns fortfarande zombies att leka med.

Många leksaker har tillkommit och för er som missade den trailer som släpptes för några dagar sedan hittar ni den här nedanför.

 

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/codblops2multitrailer.mp4[/pro-player]

Källa: Videogamer.com