…Då är du säkerligen inte ensam. Torch For Gaming har lagt upp en namninsamling där du kan se hur många som är sugna på att få in lite blödande tummar och sönderklickade möss i den världsomspännande sporttillställningen, eller om du känner samma passion så kan du beordra dina vänner att skriva under.

I skrivandets stund har de samlat in 1807 signaturer från esportsenthusiaster från 51 olika länder, och om ni vill ha en uppdaterad siffra är det bara att besöka den officiella sidan. På sidan hittar ni även rörelsens manifest som understryker hur väl organisatörerna tycker att esport skulle passa in med spelens värderingar:

”Olympism is a philosophy of life, exalting and combining in a balanced whole the qualities of body, will and mind. Blending sport with culture and education, Olympism seeks to create a way of life based on the joy of effort, the educational value of good example, social responsibility and respect for universal fundamental ethical principles.”

If this is the philosophy of the Olympic Games, then there is no sport which more embodies the Olympic mind than eSports.

Jag kan inte säga att detta stämmer hundraprocentigt överens med min bild av esport, men det vore onekligen intressant att få igång debatten och se vart det leder, eller vad säger ni?