Först kör jag en kort recap så alla hänger med på vad Wasteland 2 är och hur det gick för deras Kickstarter. Wasteland 2 är uppföljaren till det postapokalyptiska rollspelet Wasteland som kom ut i slutet på 80-talet och ses av många som Fallouts farfar. För nästan tio år sedan så fick inXile tag på rättigheterna till Wasteland efter att Konami suttit och tryckt på dem att bra tag, Brian Fargo (en av designerna bakom första Wasteland och grundare av inXile) gick även ut med att han var intresserad av att göra ett andra Wasteland-spel men det tog många år innan utvecklingsprocessen skulle dra igång. När den slutligen gjorde det visade det sig att Fargo planerat att stödja spelets utveckling med hjälp av sidan Kickstarter och att Chris Avellone ville gå med i projektet. Läs våra tidigare artiklar om detta här och här.

Redan här tyckte jag att detta var värt att backa, men fler roliga nyheter skulle jag få höra. I slutet av förra veckan gick författaren Colin McComb ut med att han har gått med i utvecklingsteamet för att skriva till spelet. McComb har tidigare jobbat tillsammans med Avellone när de skapade klassikern Planescape: Torment som de flesta i alla fall har hört talas om. Förutom det så har han även skrivit en massa till Dungeons & Dragons som jag tyvärr inte har någon större koll på då jag inte är särskilt involverad i det själv. Dock ser jag det som en positiv överraskning att ännu en kille från Planescape: Torment går med i utvecklingen och jag ser mer och mer fram emot Wasteland 2.