Under den inledande dagen av Gamescom i Köln visade Capcom upp en mängd filmer och delade med sig av en mängd bilder ifrån deras kommande spel. Resident Evil 6 visades självklart upp, och då med fokus på den spelbara karaktären Jake.

Resident Evil 6 kommer att använda sig av domänen ResidentEvil.net för att föra statistik över hur du som spelare tar dig igenom spelet. Vilket är ditt favoritvapen är och hur många zombies har du dödat, ja det är bara några av de mängder av statistik man kommer föra. Anledningen är för att du ska kunna se hur bra du är jämfört med resten av världen men även kunna jämföra dig själv mot dina vänner. Det kommer även finnas olika utmaningar för spelaren att ta sig an, som exempelvis döda 100.000 zombies under en månad och liknande. Man avslöjar även att man håller på och utvecklar en mobil app för just ResidentEvil.net, för att lättare kunna hålla koll på sin statistik och hur vännerna håller upp ditt tempo. Enklare att kolla snabbt på mobilen än att springa till datorn ett i ett, så ett stort plus för den tanken.

Resident Evil 6 kommer släppas den 2:a Oktober redan i år, så väntan är inte så lång innan vi återigen ska kämpa mot det onda viruset och dess följeslagare.