Hittills har man mest sett liknande saker från exempelvis speedrun-forumet SpeedDemosArchive och The Speed Gamers, men nu är det alltså dags för Ludendi, en spelförening från Skövde, att försöka få in pengar till välgörenhet, genom att livesända TV-spel. De donationer som kommer in kommer att gå vidare till Hand in Hand, en välgörenhetsorganisation som vill eliminera fattigdom genom utbildning och företagande.

Mellan 16e och 19e augusti utlovas hela 68 spel, med målet att de ska klaras av så snabbt det bara går. De kommer spela både äldre spel som DuckTales, Metroid och Contra, men även lite nyare titlar som Batman: Arkham City och Final Fantasy XIII-2. Som ni kanske förstår tar det rätt så mycket längre tid att spela igenom Final Fantasy XIII-2 jämfört med exempelvis DuckTales, men förhoppningsvis är utbudet brett nog för att alla ska hitta något de gillar. För att få lite variation i det hela kommer en del spel köras som race mellan två speedrunnare. Det kommer även gå att donera för att påverka vissa runs.

Personligen ser jag fram emot de gamla klassikerna som DuckTales och Shadowgate, mest för att jag gillar att försöka speedrunna dem själv, men det ska bli riktigt roligt att se en hel del av de andra spelen också. Kommer European Speedster Assembly lyckas få in några pengar? Kommer de lyckas slå några världsrekord, eller kommer maratonnerverna slå in och göra livet surt för dem? Det kommer i alla fall bli tre underhållande dagar och förhoppningsvis är inte det här sista gången vi ser ett speedrunmaraton för välgörenhet i svensk regi.

Intressanta länkar

Ludendi @ Twitch.tv (Där hela eventet kommer att sändas live.)

Ludendi

European Speedster Assembley 2012

Schema för ESA 2012

SpeedDemosArchive