Om eBay-aktionen är äkta dröjer det nog inte lång tid innan hårdvaruspecifikationer på kommande Xbox-generation, kallad Durango, att avslöjas långt innan E3 nästa år.

eBay-användaren ”superdae”, ett nyskapat konto utan tidigare aktivitet, la upp en annons på en ”Microsoft XBOX Durango Developmpent Kit”. En enda bild och endast ”This item comes with powercables, and a wired controller” som beskrivning. Annonsen har varit uppe sen 11 augusti och slutade på över $20000 med 43 bud.

Det finns en saftig diskussionNeoGAF om det här kittet är äkta eller inte, och användare påstår att auktionsägaren är DAE, ”snubben som läckte kinect 2 och devkit-bilder.” Datorn på bilden verkar osannolik men tidiga utvecklingskit för nya konsoler har ofta mer gemensamt med en vanlig dator än de slimmade små boxarna som hamnar i vardagsrummet runt kommande jul.

En intressantare fråga än om kittet är riktigt är vem som lägger bud på det, och vad Microsoft tänker göra åt det. De lyckades inte, om det nu ens försökt, stänga ner auktionen. Och frågan är om de lyckas komma i kontakt med både köpare och säljare, då detta med alls säkerhet strider mot en mängd avtalspunkter. Kommer personen som köpt detta ens kunna använda det? All debug är länkat genom Microsofts Partner.net-system och med all säkerhet har de övervakning på den väldigt korta listan med folk som har möjlighet att komma åt detta.

Vi får se vad som händer, vilka åtgärder Microsoft tar och om det nu ens var en riktig utvecklingsplattform som såldes.

Källa