Nyligen så började det surras rätt rejält på nätet angående en tråd på användarforumen för Adventure Game Studio. Handlingen utspelar sig direkt efter slutet av Mass Effect 3, så självklart garanteras spoilers och läsare som ännu inte tagit sig igenom hela Shepards triologi bör inte läsa vidare…

Fanprojektet heter Finding Shepard, görs av en användare som går under aliaset Nightfable och tar vid direkt efter Destroy-slutet (det röda) där Shepard valde att förgöra alla syntetiska livsformer i galaxen. Huvudpersonen här är Jack, som får ge sig ut på ett peka-och-klicka-äventyr för att hitta och rädda Shepard, då det var endast i detta slutet det hintades att favoritkommendören kunde ha överlevt överhuvudtaget.

Genren blir troligtvis ingen överraskning med tanke på verktyget som används, och Adventure Game Studio har utgjort grunden för många uppskattade spel; såväl kortare gratisprojekt som the Chzo Mythos till längre kommersiella släpp som Gemini Rue. Upplägget kan fungera bra för en storyförlängning för Mass Effect, och från vad som har visats så verkar den grafiska adaptionen till färre och större pixlar gå bra än så länge.

Självklart är det mycket mer som behöver fungera för att få en bra slutprodukt, men spelskaparen har redan fått tag i en röstskådespelerska till huvudrollen, och förutsatt att Nightfable inte drar sig undan efter allt tryck som kommit till följd av uppmärksamheten så finns det potential i detta projektet.

Det har i min åsikt kommit upp alldeles för mycket tjat om slutet på Mass Effect 3, men det är helt klart intressant att se när blir inspirerade till att få ett kreativt utlopp för sin besvikelse, och vi kommer i alla fall hålla ett öga på det här projektet. Om ni själva vill läsa på och följa tråden så finns den här.