Det är inte för mig en oväntad nyhet att Gran Turismo 6 är under utveckling, det som däremot förvånar är att företaget själva håller så mycket information för sig själva.

Kazunori Yamauchi som är spelets ledande producent har gått ut med informationen om att Gran Tursimo 6 är under utveckling, och det gjorde han för publiken som deltog i det asiatiska mästerskapet i Gran Turismo 5. Det Kazunori vägrar säga dock är ett ungefärligt releasedatum eller någonting alls. Efter tidigare erfarenheter så tänker inte Kazunori säga ett ord fören spelet har gått guld och bara veckor kvar till lansering. Han och företaget vill inte vara med om smutskastningen kring de uppskjutna releasedatumet för Gran Turismo 5, när företaget och framför allt Kazunori fick stå till svars otaliga gånger då spelet säkert försenades över 10 gånger. Det kan vara både en bra och dålig plan att inte nämna ett ungefärligt datum för lansering. All publicering är ju bra publicering brukar man säga.

Yamauchi sa själv:

 ”If I carelessly say when it will be released, you’ll end up with people saying things like ’it’s been delayed again!?’ so I will no longer say at this type of event.”