För er som har spelat de tidigare Army of Two vet ni att det aldrig går att få för många olika masker till Salem och Rios som var huvudkaraktärerna. Ja ni läste rätt, var. Salem och Rios har blivit ersatta till de nya Army of Two, men varför de har valt att göra det kan jag inte svara på. När EA utgick med första informationen om Army of Two: The Devil’s Cartel sa de att de ville ge det nya spelet ”a more intense, mature and grittier tone” och med det också starta om serien. Det är här som skon klämmer lite för mig, jag kommer inte ihåg särskilt mycket av de tidigare spelen förutom karaktärerna och deras personligheter. De borde helt enkelt kunna slänga in dessa två flummiga köttkvarnar i en lite mörkare och djupare värld istället för att ersätta dem helt. Men jag ska nog inte klaga för mycket då Alpha och Bravo som ersätter Salem och Rios verkar vara precis samma typer en gång till, en stor biff som kommer tycka att den lilla taninga killen som kör en massa ”din mamma” skämt hela tiden borde ta updraget på lite mer allvar. Nu kan jag i och för säg ha helt fel då jag bara dragit hela denna slutsatsen från den enda bilden som finns på de två nya killarna. Bilden i sig visar bara lite av grabbarnas axlar och deras huvud, men jag är helt säker på att den ena killen är större än den andra i alla fall.

 Förutom att Devil’s Cartel kommer att ha en mörkare ton så har spelet även fått ett nytt team som ska stå för utvecklingen. De som nu kommer att ta hand om Army of Two är Visceral Games som är mest kända för Dead Space-serien. Det är också fastslaget att spelet kommer att använda sig Frostbite 2 vilket är en väldigt positiv punkt enligt mig. Under en viss period trodde även många att ”Army of Two 3” skulle innehålla 4 spelare co-op vilket visade sig vara falskt då de fortsätter att fokusera på 2 spelare. Personligen tror jag att detta kan bli bra om de löser de problem jag störde mig på i första spelen och med det menar jag framför allt hur handikappad man kände sig när man var tvungen att spela med AIn i stället för en andra spelare. Kan det bli bra, eller har ni inget intresse för Army of Two?