Det är nu officiellt, Microsoft bekräftar att de har nästa generations Xbox i utveckling.

Man avslöjar också att valet att göra om Hotmail/outlook-tjänsten förra veckan var så att man kunde släppa det ”i tid inför nästa våg av produkter” som är planerade att släppas snart, som även inkluderar ”den nya Xboxen”.

”Vi har ägt och driftat Hotmail i ungefär 16 år,” berättar Brian Hall, general manager for Windows i en intervju med The Verge. ”Vi har uppenbarligen Exchange och Outlook som folk använder på jobbet. Men vi bestämde oss för att det var dags för något nytt och för att föra det bästa av dessa båda tillsammans och släppa dem i rätt tid för den nya våg av produkter som kan vara på väg ut tillsammans med Windows 8 – med en ny version av Office, med det nya Windows phone och en ny Xbox.”

Microsoft har dock inte utannonserat sina planer för nästkommande Xbox-generation, trots att det är känt att flera studios utvecklar för nästa generations hårdvara.

Tidigare i år läckte ett dokument som avslöjade Microsofts planer för sin nästkommande Xbox-generation. Dokumentet inkluderade planer att släppa uppdaterad Kinect-hårdvara och en ny VR-teknologi.

Dokumentet föreslog också att nästa Xbox eventuellt skulle övergå till en helt molnbaserad plattform, där framtida titlar streamas direkt till konsumenten via molnet.

Windows 8 släpps i Oktober.

Källa