Att surfa runt på kickstarter kan vara ett mycket underhållande tidsfördriv. Det finns alla möjliga projekt som kan väcka ens nyfikenhet, ge en ett gott skratt eller helt enkelt få dig att verkligen skämmas för att någon tror att något så dumt faktiskt är värt att satsa på. Sen finns det en väldigt liten kategori som leker med mörka krafter man inte borde störa. En sådan sprang vi på idag och vi blir både skräckslagna och överlyckliga på samma gång. Någon (Okej, inte vem som helst utan Greg Pabich) vill på riktigt försöka göra klart det ökända Cheetahmen II.

Historien bakom Cheetahmen är lång och rolig men den jättekorta versionen är att det var ett spel som skapades under den tid när kloner till en viss serie om kampsportsutövande sköldpaddor växte ur marken som ogräs. Första spelet som handlade om Cheetahmen fick inte ens vara på sin egen kassett utan var ett av många spel i Action 52 som mer eller mindre bara innehöll odugliga spel. Trots ett riktigt dåligt mottagande av spelare ville inte Vince Perri ge upp riktigt än och skapade storslagna planer för en uppföljare till Cheetahmen. Den uppföljaren blev aldrig klar men några spelkassetter letade sig ut efter att produktionen hade lagts ner och idag får man vara beredd att betala ungefär $5’500 för ett välbevarat exemplar av spelet.

Det finns flera anledningar till varför en kickstarter som går ut på att återuppliva detta ökända spel inte borde fungera men nu när de redan första dagen har samlat ihop $15’000 känns det inte lika overkligt längre. Vill du vara en av de som äger ett fysiskt exemplar av spelet utan att gå back löjligt många dollar är detta en kickstarter för dig, men vill du bara uppleva spelet är det nog lika bra starta upp en emulator och leta upp en ROM.

Källa: Kickstarter