Kim Libreri, visual effects supervisor på Star Wars 1313, är övertygad om att grafiken kommer att löpa samman med verkligheten.

TV-spelsgrafik kommer att nå en punkt att vara oskiljbar från verkligneten inom 10 år, säger Industrial Light and Magics Kim Libreri för CVG.

”Det är en intressant tid eftersom med modern modern datorgrafikshårdvara, som dit allt är på väg, kommer det bli svårt att märka skillnad mellan något som är interaktivt och renderat i realtid och med något som är gjort för en animerad TV-show, eller till och med live action,” säger Libreri.

”Tio år från idag är jag väldigt säker att om du extrapolerar var vi är på väg med konsolgenerationer och förändringarna inom video och ATI-hårdvara, kommer vi komma till punkten där vi matchar kvaliteten av en animerad film från sju eller åtta år sedan. Om ytterligare tio år från nu, kommer det vara oskiljbart från verkligheten.”

Star Wars 1313 fick många WOW! under E3 i Juni, så mycket så att vi tror att det är en nästagenerationstitel.

Källa