Att en viss japansk serie om försvarsadvokater och åklagare är populär världen över har nog de flesta spelintresserade uppmärksammat och bortsett från spelen finns det även manga-serier, en film och två musikalshower; fram tills nu det vill säga.

Takarazuka är ett företag som bara anställer kvinnliga skådespelare/dansöser och är den grupp som innan har framför de två tidigare musikalerna/teaterföreställningarna baserade på Ace Attorney som sågs av mer än 50’000 personer. Nu är det dags för en tredje show vid namnet ”Prosecutor Miles Edgeworth: Ace Attorney 3”. Det är lätt att tro att en musikalgrupp som framför hela shower baserade på ett spel kan anses vara av den mindre bra varianten men då gör man sig själv en riktig otjänst. Takarazuka Revue är en av de populärare företagen att vara anställd hos och varje år ansöker tusentals kvinnor om att få bli en del av musikalgruppen, varav knappt 50 får chansen att inleda utbildningen på två år innan de får chansen att faktiskt uppträda på scen.

Japanerna har alltid behandlat ämnet spel med en gnutta mer engagemang och seriositet än oss i väst, men förhoppningsvis kanske vi får ta del av något liknande i framtiden. Med tanke på att vi redan har haft flera konserter i Sverige baserade på spel kanske en teaterföreställning inte ligger allt för långt framåt i tiden.

Källa: Videogamer