Efter att ha Visceral Games hållit i ett evenemang på ett av Electronic Arts huvudkvarter i Storbritannien så kan man nu avslöja en hel del ny information om spelet. Som nytt för i år har man lagt till möjligheten att kunna spela tillsammans med en medspelare, vilket har fått blandad kritik. Men det Visceral Games valde att visa upp och prata om under evenemanget på EAs kontor var följande:

– Spelet visades upp under ett moment på en militärbåt vilket är början på kapitel 2

– Isaac är på båten för att söka efter ledtrådar till Necromorphens härkomst.

– I segmentet på militärbåten får spelaren möta på klassiska Necromorph Slashers och Lurkers. Som tidigare visats i andra E3 demos under andra moment i spelet har även vissa Necromorphs pistoler, men inte här.

– Sättet som man valt att gå med Dead Space 3 är underbart, det finns inte längre bara en linjär väg att gå, utan andra områden som kan utforskas med diverse mindre uppdrag. Vissa delar går bara att nå om du spelar med en vän via det kooperativa läget.

– Isaac pratar med en kvinna vid namn Santos över sin radiosändare, och det är nu ombytta roller. Isaac är den som är lugn och sansad och talar om för alla andra att allt kommer bli bra.

– Militärskeppet med alla sina möjliga vägar, elavbrott och krypterade radiomeddelanden kan enkelt efterlikna rymdstationen Ishimura. Just kapitel 2 som man visar upp försöker efterlikna det första spelet rätt mycket, inte så mycket actionsekvenser utan spelar mer på känslan och atmosfären.

– Isaac måste lösa pussel för att gå vidare, exempelvis använda statis för att förse en mekanik med rätt mängd el vid rätt tillfälle.

– De krypterade radiomeddelandena avslöjar om skeppets egna Unitologist och dess konspirationsteorier.

– En ny fiendetyp visades, en Swarm Infector, som glider runt på golvet och tar över den kropp som ligger i dess väg, och återupplivar den.

Vad ett litet demo kan ge oss så mycket ångest och spelglädje på en och samma gång. Dead Space 3 är planerad för lansering i Februari 2013 och då till Xbox 360, Playstation 3 och PC. Ni får absolut inte missa våran hands on på Dead Space 3!