Ingen har väl direkt missat framgången för kickstarterprojektet OUYA. Nu meddelar man att Final Fantasy III är en av titlarna som kommer att finnas tillgängliga vid släpp.

Det handlar dessutom om en helt ny HD-version av Final Fantasy III, och ingen ren portning av befintlig version.

”I morse, vi har äran att utannonsera att OUYA ingår ett partnerskap med Square Enix för att ge er en av de mest älskade franchisen inom gaming – Final Fantasy,” säger OUYAs grundare Julie Uhrman. ”Vi kommer att börja med FInal Fantasy III, vilket kommer vara en släpptitel för OUYA. Det här kommer vara den första gången gamers utanför Japan kommer kunna spela FFIII på sina TV-aparater genom en konsol. Men det är inte allt: Vi lovar att leverera Final Fantasy III som det aldrig setts förr – Hironobu Sakaguchis tredje installation av rollspelsfranchisen kommer bli uppdaterad att nyttja OUYAs höga upplösning i fantastisk grafisk detalj.”

Du kommer att få möjligheten att prova spelet i ett gratis demo, tilläger Uhrman.

OUYA lovar att vara en $99 Android-baserad hemmakonsol. Ljudlig supporter av projektet inkluderar Brian Fargo, Mark Kern och Robert Bowling. Bowlings nya studio, Robotoki, jobbar på en OUYA-exklusiv prequel på deras debutspel, Human Element.

Kickstarterprojektet för OUYA har dragit ihop nästan 5,28 miljoner dollar vid skrivande stund, och det är 8 dagar kvar.

Har någon av våra läsare hoppat på projektet? Berätta!

Källa