Den fjärde expansionen till World of Warcraft är på väg, och 25:e gäller det.

Blizzard har avslöjat innehållet i deluxe-versionen – både digital och fysisk exemplar. Förhandsbokningar ska vara igång nu.

PARIS, France – July 25, 2012 – Land, ho! Blizzard Entertainment, Inc. today announced that World of Warcraft®: Mists of Pandaria™, the fourth expansion set for the world’s most popular subscription-based massively multiplayer online role-playing game, will be available in stores and online starting from September 25, 2012. Upon the expansion’s release, intrepid explorers of the Alliance and the Horde will be able to set foot upon the shores of the long-lost continent of Pandaria and embark on a perilous journey to uncover its ancient mysteries.

Mists of Pandaria kommer att finnas tillgängligt på DVD-ROM för Windows XP/Vista/7 och Mac för cirka 350 kr. Expansionen kommer även finnas tillgänglig för digital nedladdning direkt från Blizzards World of Warcraft-site för samma pris.
En speciell Collectors Edition fylld med bonusföremål kommer att finnas tillgänglig exklusivt i retail-butiker för cirka 700 kr. Dessutom, för första gången, kommer World of Warcraft-spelare ha möjligheten att köpa en speciell Digital Deluxe-version av expansionen som innehåller samma in-game-bonusföremål som från Collectors Edition. Den digitala deluxe-utgåvan kommer finnas tillgänglig för nedladdning direkt från Blizzard för cirka 500 kr. Spelare som köper standard-utgåvan digitalt eller via butik kommer få möjligheten att uppgradera till den digitala deluxe-utgåvan när som helst (så länge den digitala deluxe-utgåvan finns tillgänglig) för ytterligare 150 kr.

Förhandsbokning för digtala standard- och deluxe-versionerna är nu igång. Spelare som skulle vilja köpa endera versioner och vara redo att spela vid samma tillfälle som expansionen släpps kan nu besöka http://www.WorldofWarcraft.com. Expansionens innehåll kommer automatiskt att digitalt levereras till förhandsbokare via World of Warcrafts launcher innan släppet av Mists of Pandaria. Spelare som vill förhandsboka standard-boxen eller den retail-exklusiva Collectors Edition kan göra så via sin lokala återförsäljare.

Mists of Pandaria contains the biggest variety of new content we’ve ever created for a World of Warcraft expansion, with features that will appeal to new players, veterans, and everyone in between,” said Mike Morhaime, CEO and cofounder of Blizzard Entertainment. “We’ve received a lot of great feedback from players during our most extensive beta test yet, and we hope they enjoy exploring everything Pandaria has to offer when the expansion comes out in September.

Den digitala deluxe-utgåvan av Mists of Pandaria inkluderar en fullversion av expansionen tillsammans med följande exklusiva ingame-föremål:

  • World of Warcraft In-Game Mount: Ta till skyarna av Azeroth på den mystiska Imperial Quilen flying mount.
  • World of Warcraft In-Game Pet: Res runt över Pandaria med den lilla Lucky Quilen Cub vid din sida.
  • StarCraft® II Battle.net® Portraits: För över Horde och Alliance-striderna till Koprulu-sektorn med exklusiva Infested Orc och Night Elf Templar Battle.net-porträtt.
  • Diablo® III Banner Sigil and Accent: Visa din status som hjälte av Pandaria med dess ikoniska markeringar av World of Warcrafts senaste spelbara ras, pandaren.

Collector’s Edition of Mists of Pandaria inkluderar den fulla versionen av spelet på DVD-ROM samt innehåller följande exklusiva bonusföremål, och ytterligare ingame-föremål utöver Digital Deluxe-versionen:

  • Bakom kulisserna DVD och Blu-Ray: Lär dig om skapandet av Pandaria med det här dubbelskivesettet innehållandes över en timme av kommentering, intervjuer och utvecklarsnack.
  • Collector’s Edition Soundtrack CD: Upplev 20 orkestrerade bitar från Mists of Pandaria.
  • The Art of Mists of Pandaria Book: Utforska den här 208 sidor långa hardcover-boken innehållandes aldrig tidigare sedda bitar från expansionen, från tidiga konceptbilder till färdiga 3D-renderingar.
  • Chen Stormstout Mouse Pad: Utrusta ditt skrivbord med den här specialmusmattan med ett tryck av den legendariska pandaren brewmastern.