Kojima Productions har arbetat ett bra tag med den senaste versionen av deras Fox Engine men inom kort kan alla nyfikna få några svar på sina funderingar då det inte bara handlar om själva spelmotorn utan även om spelet som byggts specifikt för den.

Från början var det tänkt att Metal Gear Rising: Revengeance skulle bli flaggskeppet som demonstrerade motorns möjligheter men efter en hel del trassel beslutades det att Platinum Games skulle den motor de hade själva. I en bloggpost där Hideo Kojima reflekterar över 25-årsdagen av Metal Gear berättar han om hur de resonerade under utvecklingen av nya Fox Engine; helt enkelt att det enda sättet de kunde vara helt säkra på att motorn fungerade som tänkt var att utveckla ett spel samtidigt och förbättra motorn med deras tillgängliga verktyg under utvecklingens gång.

Tidigare har vi sett bilder på vad som påstods vara Metal Gear Solid 5 men dessa bilder har Kojima gått rakt ut med att de är falska, så vad som faktiskt kommer visas upp om lite mer än en månad återstår att se. Självfallet vägrar ryktet om att det är Metal Gear Solid 5 som väntar runt hörnet att försvinna men personligen ser jag gärna något nytt eller en fortsättning på Zone of the Enders istället. Hideo Kojima har förvisso tidigare bekräftat att  Metal Gear Solid 5 kommer använda sig utav nya Fox Engine så man bör kanske inte avfärda ryktena helt.

Som man säger, den som väntar på något gott. Den 30 Augusti närmare bestämt.

Källa: Videogamer.com