Uniloc USA Inc är ett litet företag beläget i Plano Texas. De har stämt Minecraft skaparen Markus Persson för patentintrång. Patentet ska beskriva ”a system and method … for preventing unauthorized access to electronic data stored on an electronic device.” vilket kan innebära lite vad som. Tydligen har andra företag som EA och Square Enix mottagit liknande stämningar. Det visar sig om Uniloc är ett företag som tar patent för att sen inte använda dem i annat syfte än just stämningar mot företag, Markus verkar inte ta nyheten allt för hårt då han skrew följande tweets.

”Step 1: Wake up. Step 2: Check email. Step 3: See we’re being sued for patent infringement. Step 4: Smile.”

”If needed, I will throw piles of money at making sure they don’t get a cent,”

Kan inte annat än älska reaktionen och förhoppningsvis leder inte detta till något utdraget.