En av grundstenarna i Resident Evil-serien, Shinji Mikami säger att han inte är glad över vart spelserien är på väg. Efter att han själv hoppade av studion efter Resident Evil 4, anser han att spelserien tappat sin charm och liknar mer en Hollywood-produktion.

Vi minns nog alla den där klassiska scenen ifrån Resident Evil. Den när man får springa runt i det stora huset och stöta på ett par enskilda zombies igenom hela spelet. Spelserien nu ser mer ut som en actionpackad shooter med många inslag av action. Skaparna av Resident Evil, Shinji Mikami, påpekar att spelserien har tappat sitt fokus efter Resident Evil 4, spelet som blev hans sista för studion. I en intervju har Mikami påpekat att, efter ha sett trailern för Resident Evil 6, spelet ser ut som en Hollywood film, mer än någonting annat. Efter att ha fått frågan om han är glad eller ledsen över att inte arbeta mer med serien längre, och Resident Evil 6 i synnerhet, svarar han att han varken är glad eller ledsen över sitt beslut. Han vet att alla inblandade är fullt hängivna till spelets utveckling, men han tror inte själv att han kommer att spela spelet vid lansering. Han avslöjar att han inte spelade Resident Evil 5 fören ett bra tag efter releasen. En av anledningarna till att han inte spelat Resident Evil 5 tidigare, är för att han har haft vetskapen att någon ändrat hans koncept sedan tidigare.

Jag tror inte Mikami är ensam om att tycka på det här viset, Resident Evil har alltid varit ett survival-horror spel för min del, och säkerligen många andra fans. Om vi söker action så finns det en mängd spel att välja bland, och det gäller att stå ut ifrån mängden.

Källa: CVG