Från och med i Torsdags förra veckan (19:e Juli) blev Heroes of Newerth helt free to play. S2 Games som ligger bakom succé spelet som inspirerats av DOTA (Defenders of the Ancient), det där spelläget som började som en fan-made karta till Warcraft 3.

Alla de 107 hjältarna som är valbara går nu att välja för alla som ar ett verifierat konto (Minst level 5 och har köpt spelet). Tidigare har det funnits en generel heropool som roterats varje fredag med upp till 16 valbara hjältar som gått att välja bland, förutsatt att du inte har köpt några av dina favorithjältar som då alltid är valbara. De spelare som däremot köpt hjältar upp till 15 dagar innan den 19:e juli kommer få tillbaka de virtuella pengarna. De som däremot har valt att betala med riktiga pengar kommer få en super robot avatar föreställande Mecha Gemini. Spelarna som köpt spelet tidigare kommer få större belöningar efter varje avslutad match.

Jag själv som är en spelare av Heroes of Newerth älskar detta utlåtande och ser fram emot alla sena nätter som det här spelet kommer underhålla nu med alla nya hjältar som vi nu måste lära oss.