Sedan RuneScape släpptes 2001 har spelare lagt ner över 443 miljarder spelminuter.

RuneScape har nått en monumental milstolpe, 200 miljoner registrerade spelkonton, utannonserar Jagex. Detta 11 år efter att spelet släppts 2001.

Under de senaste 11 åren har RuneScapes MMO-värld varit ett hem för spelare i över 150 länder, och vore RuneScape ett land skulle det vara det femte största landet i världen. Mycket tid har lagts ner från spelarna, med över 443 miljarder minuter hittills.

”Även om RuneScape har uppnått så mycket under det senaste decenniet, krossat 200 miljoner konton är en stor stor bedrift för det dedikerade utvecklingsteamet och tack vare vår fantastiska community.” kommenterade  Jagex VD Mark Gerhard. ”När spelet först släpptes kunde ingen förutspå att det skulle nå en så hög popularitetsnivå tack vare communityns word-of-mouth. Det har varit en otrolig resa att ta sig dit vi är idag, och med att fortsätta vår tradition med ständig innovation, evolution och med kärlek utveckla RuneScape är vi säkra på att vi kommer fortsätta slå rekord genom att skapa ett online-äventyr likt inget annat. Vi har bevittnat en väldigt starkt återuppståndelse i spelets popularitet över de senaste två åren och vi ser en stark tillväxt av spelare varje år.”

Jagex vill markera milstolpen för 200 miljoner konton genom att hålla ett firande i spelet för alla. Enligt Jagex ”en helt ny demon har upptäckts, med hälsa över 200 miljoner hitpoints! Den här episka demonen kan endast besegras med ett unikt vapen utvecklat specifikt för det här landmärkets firande, och framgångsrika demon-dödare kommer bli belönade med ett unikt föremål.”

Källa