Nintendo har tidigare avslöjat att Mass Effect 3 ska komma till Wii U, men även om det självklart inte finns något officiellt datum för portningen än så har Michael Gamble, producent för Mass Effect-serien, gått ut med att Extended Cut DLC:t som var Biowares svar på ramaskriet från fans världen över kommer vara inbakat på skivan när spelet släpps till Nintendos kommande konsol.

Gamble säger att det utökade slutet helt enkelt kommer vara en del av spelet istället, så spelare slipper ladda hem det. När Giant Bomb kontaktade EA för att se ifall Wii U-utgåvan kommer ha möjligheten att se triologins ursprungliga avslutning gavs enbart svaret att de inte kunde bekräfta om den möjligheten kommer att finnas.

Även om det är farligt att skriva om historien och det kan, som Klepek skriver, vara intressant att ha möjligheten att se var beslutet och kontroversen kom från så känner jag själv att detta inte är något att röra upp sig över; det var inget tillräckligt stort som faktiskt ändrades när man installerat Extended Cut. Som tur var så stod Bioware på sig och ändrade inte sluten utöver de utlovade förlängda slutsekvenserna som i min åsikt fungerar bättre och ger ett bättre avslut och avrundning för Shepards epos.

Den största frågan kvarstår dock – kommer någon ens köpa Mass Effect 3 och andra liknande och vid det laget gamla titlar, som troligtvis ändå presenteras bättre på originalkonsolerna, till Wii U?