Jag har själv nyligen funnit tiden till att spela utvecklarna 38 Studios ambitiösa spel Kingdoms of Amalur: Reckoning vilket gör mig ännu mer ledsen över att utvecklarna gick ett så tråkigt öde till mötes. Däremot verkar det som att det finns en liten chans till att vi kan få se mer av Amalur i framtiden.

Under en intervju med GameInformer berättar Frank Gibeau från EA att både han och medarbetare från EA imponerades av spelet och den kreativitet som utvecklingsteamet kunde demonstrera. I förbifarten nämner han även att de gärna skulle se en uppföljare på Kingdoms of Amalur: Reckoning. Nu är det förvisso så att rättigheterna till Amalur fortfarande ägs av 38 Studios men tillsammans med ryktena om att Big Huge Games ser över möjligheterna att starta upp på nytt för att skapa uppföljaren vill åtminstone vi gärna tro att det finns något sorts samband med Franks uttalande.

Är man fundersam på vad Kingdoms of Amalur: Reckoning är för något spel tycker vi att du ska ta dig några minuter och läsa Ekmans recension av spelet här.