Lite ny information och en bildkavalkad är aldrig fel. Den här gången handlar det om det efterlängtade spelet Darksiders 2. Spelet som inspirerats av bland annat Zelda kommer släppas den 14:e Augusti, så knappt en månad kvar. Efter att spelets lead developer, Haydn Dalton, delat med sig av lite ny information och bilder följde det en storm av glada minner internet över. Det här är vad vi fått veta om spelet:

Darksiders 2 handlar om hur en dimension öppnades upp av den okände ”Creator”. Himmelen och helvetet hade slagits i det oändliga kriget för makten vilket offrade en del världar som hamnade i ”The abyss”. Det var där, i ”The Abyss” som en helt ny värld skapades, en värld där de kraftfulla Nephilim utmanade de överornade Charred Council och krävde att Jorden (Där Darksiders 1 utspelar sig) skulle förstöras. Nephilim fick inte sina krav uppfyllda och attackerade det högsta rådet men stupade i krig, förutom 4 krigare. Dessa 4 krigare ingick en ed om att försvara rådet och upprätthålla en balans i universumet. De 4 krigarna blev kallade Horsemen of Apocalypse (War, Death, Strife, Fury). I Darksiders 2 spelar vi som karaktären Death som kommer åka emellan 4 olika dimensioner för att leta svar på vilka som driver Apokalypsen närmare.

– Darksider 2 tar det bästa ifrån Devil May Cry och Zelda, och skapar en mörkare värld för spelaren att upptäcka. Joe Madueira är skaparen bakom Darksiders universum
– Allt i Darksider 2 är mer polerat och större än föregångaren
– Spelaren kommer ha fler valmöjligheter till vad som ska visas på skärmen eller inte
– En härlig mix av snabb action, möjlighet att klättra snabbare än i föregångaren, och massor med pussel
– Spelets berättelse utspelar sig parallellt med berättelsen i Darksiders 1 fast på en annan planet
– Fyra stora platser att besöka, varje plats för sig är större än hela det första spelet
– 25+ timmars speltid för den primära berättelsen men möjligheten till massa jobb och mindre berättelser vid sidan av
– Ett skillträd med möjligheten att välja mer själv kring vilka magier och liknande, samt möjligheten till att göra utrustningen på karaktären till vad man själv vill
– Loot, ungefär i samma stuk som andra MMORPG så ska du nu kunna få olika vapen ifrån fienderna.
– Ingen multiplayer eller Co-op-möjlighet
– Rösten till huvudpersonen Death görs av Michael Wincott


Haydn Dalton meddelar även att det kommer finnas ett spelläge som liknar Diablos hardcore-läge, dör du så försvinner allt du har samlat på dig och all progress, göra om och göra rätt är vad som gäller. Men det ska finnas möjlighet till att kunna byta saker med andra spelare. Om det bara gäller mellan vänner, eller om det finns något typ av auktionshus vill man inte gå in på. Om ni spelat Darksiders 1 så vet ni att det kunde ta ofantligt lång tid att ta sig ifrån olika ställen ifall du missat att prata med en person eller glömt ett objekt någonstans. I Darksiders 2 börjar du spelet med tillgång till en häst, samt möjligheten att kunna snabbåka till olika platser som du tidigare besökt. Läget New Game+ kommer även finnas med där du får behålla alla vapen som du har hittat, men fienderna kommer bli starkare och belöna spelaren med bättre och starkare vapen.

Källa: Neogaf