Epic Games bekräftar, sandbox-spelet Fortnite blir det första spelet som kommer använda sig av den nya grafik och fysikmotorn Unreal Engine 4. Spelet kommer lanseras som en PC-exklusiv titel under 2013.

Det var under Comic-con i San Diego som Epic Games idag bekräftade att Fortnite kommer bli deras första spel som utvecklas med Unreal Engine 4. Företaget smyger inte under stolen att man har inspirerats mycket kring spelets innehåll ifrån Sveriges stolthet och minecraft pappa, Markus ”Notch” Persson. Fortnite kommer vara ett kooperativt ”sandbox-överlevnads”-spel där spelet kommer vara uppdelat i två olika faser. Under dagarna samlar spelarna på sig material för att bygga stora fort och försvarsbyggnade, vapen och jaga rätt på mat för att överleva natten. Under natten kommer olika typer av fiender att attackera spelaren och slåss till det att solen börjar gå upp igen.

Målet med Unreal Engine 4 är att det inte ska vara en stor process att skapa spel, att sänka produktionscykeln helt enkelt, samt att hålla ned utvecklingskostnaderna. Motorn har ett nytt dynamiskt ljussystem som räknar ut hur olika objekt och material absorberar och reflekterar ljus av olika slag, och det i realtid och inte något som måste programmeras in i förväg.