Jag blir stolt när jag blickar bort mot mina tre hyllor som är proppfulla med Xbox 360 spel, och för min lilla samling på 60-talet spel till Nintendo 8-bit, men det här, det här slår alla rekord. En person under alias collector_king har lyckats kränga en spelsamling med över 22 fulla spelkollektioner, det vill säga, ALLA spel till över 22 konsoler på ebay.

När auktionen först kom upp med ett sådan bisarrt pris tänkte jag direkt att det där aldrig kommer funka, och att det är någon lurendrejare som vill sälja spel och tjäna en snabb slant på några få godbitar, en så var inte fallet. Exempelvis såldes alla tänkbara spel som någonsin släppts till Nintendo, ifrån starten med Famicom till Gamecube. Alla spel till Sega systems, och alla spelen till NEC systems, dessa var även inplastade. Till varje kollektion hörde det även en limited edition-utgåva av spelkonsollen. Det handlar alltså om en spelkollektion så stor att det är svårt att greppa tag på den. Den lades ut på Ebay för priset 999.999.99 Euro vilket motsvarar ungefär 1,2 miljoner dollar eller 9 miljoner svenska kronor. Mycket pengar, och det tog inte ens två dagar innan rubbet var sålt till en lycklig vinnare.

Den egna samlingen blev betydligt mycket mindre och betydelselös när man såg den här samlingen, men det är bara börja samla. Jag ska vara först med alla spel till nästa generations spelkonsol, säger vi.

Källa: Ebay.com