Ett par gånger om året brukar det dyka upp lite nya TV-serier, ett par osäkra satsningar som man inte har en aning om vad man ska förvänta sig av. Spartacus: Blood and Sand som kom ut för två och ett halvt år sen var en serie som smög sig på mig från ingenstans, jag tänkte först att med ett sådant namn så kommer serien vara jättemacho och bra eller jättemacho och löjlig. Nu i efterhand hade jag nog rätt i båda fallen, frågan är om du är den typen som gillar tuttar, våld och svordomar? Är du inte det så kommer du nog inte finna något som är intressant i denna serien.

Men nu till det spelrelaterade, Ubisoft har nyligen gått ut med att de har planerat ett spel vid namnet Spartacus: Legends som är baserat på serien. Nu säger väll inte detta mycket annat än att ett spel är på väg, men var berädd på gladiator-våld tidigt nästa år. Det är även sagt att Liam McIntyre (har rollen som Spartacus i serien) ska vara inblandad i spelet som röstskådespelare.

Hur detta kommer bli i slutändan har jag inte en aning om, men tyvärr kan jag inte påstå att jag har några större förväntningar då jag ser vissa problem med att flytta seriens handling till ett spel. Jag har lite känslan av att detta kommer bli ett slags fightingspel utan någon större vikt på en story vilket kommer leda till att fans inte riktigt kommer att bry sig så mycket om spelet.