Vi behöver troligtvis inte förklara vad Kickstarter är för något. Ett flertal spelprojekt har blivit finansierade på detta vis sedan Double Fine bevisade att allmänheten definitivt kan vara sugna på att agera finansiärer. OUYA är kanske det mest ambitiösa projektet som försöker tilltala spelare på det viset att de försöker inte skapa ett spel utan en hel spelkonsol. Det som överraskar mest är dock hur villiga spelarna är att ge pengar till detta projekt då de har begärt en imponerande summa av 950’000$ och i skrivande stund är målet löjligt nära med 750’000$ insamlade och med 29 dagar till godo.

Konsolen som baseras på Android kommer lanseras med tillgång till ett utvecklingskit för den som är intresserad av att själv utveckla spel till den, något som helt klart har fått många indieutvecklare att bli intresserade. För den riktigt nördiga är det tillåtet att modifiera konsolen för att möta det tilltänkta ändamålet, vilket inkluderar externa tillbehör och finjusteringar av mjukvaran. En annan intressant detalj är att på grund av att konsolen är baserad på Android finns det inga speciella licenskostnader för den som vill publicera sina spel och med tanke på den indiespelsvåg vi har haft på senare tid med fantastiska titlar såsom Binding of Isaac och Fez kan det bara betyda gott.

Vad tror ni själva? Även om de når upp till sina finansiella mål finns det inga garantier för att detta går hela vägen, men samtidigt känner jag personligen att detta är så pass galet att det faktiskt kan fungera. Någon behöver bara ta det där första steget. Dessutom har den nu samlat in 811’747$.

Källa: Kickstarter