Det finns fel saker att fokusera på när det gäller diverse orättvisor, men sen finns det några saker som är helt extremt rätt att reta upp sig på när det gäller spel och annan media. Ett sådant tillfälle kom nyligen när Gearbox producenten Brian Burleson bekräftade att spelare inte kommer kunna välja kvinnliga karaktärer i Aliens: Colonial Marines multiplayer-läge.

Som det brukar bli när många är missnöjda startades en namninsamling i förhoppningen om att Gearbox skulle ändra sitt beslut. Den namninsamlingen hade ett relativt blygsamt mål på tusen underskrifter men i dagsläget har den nått upp till över 3000 namn på listan. Helt rätt tycker vi och börjar samtidigt fundera på om Gearbox verkligen är så stora fans till den franchise de har fått leka med som det påstås. Att ta upp Ripley som exempel till varför även kvinnorna ska få vara med borde inte behövas och nog var Vasquez en av de mer minnesvärda karaktärerna från Aliens.

Kommer en namninsamling av den här skalan verkligen räcka? Troligtvis inte, men någon gång ska även spelutvecklare lära sig att även kvinnor kan klämma på en avtryckare..