Det efterlängtade spelet Resident Evil 6 börjar närmar sig lansering och idag låter Capcom meddela att ett demo kommer finnas ute till spelarna, men inte för alla.

För att få testa Resident Evil 6 krävs det att du äger spelet Dragon’s Dogma, för på baksidan av manualen finns det en kod. Den koden skriver du in på Xbox Live under dagen, vilket gör det möjligt att ladda ner demot via en meny i Dragon’s Dogma. Krångligt, men det fungerar. De som dock äger spelet till playstation 3 och vill testa Resident Evil 6 måste vänta till den 4:e september innan de kan göra likadant.

Året är 2013 och det har gått 15 år sedan händelserna i Racoon City utspelade sig. Adam Benford som nu är amerikansk president väljer att gå ut och berätta om händelserna i Racoon City. För första gången i spelserien kommer Leon och Chris att figurera i samma spel. Spelet kommer inte längre vara baserat bara på en specifik plats, utan C-viruset har spridits världen över. Nord amerika, östra europa och kina är bara några av platserna vi kommer få besöka. Utöver det så kommer historien att berättas utifrån den karaktär du väljer att spela med.

För de som dock inte har tillgång till Dragon’s Dogma får vänta ända till den 20:e september innan demot finns tillgängligt på både PSN och Xbox Live. Resident Evil 6 kommer att släppas till PS3, Xbox 360 och Windows den 2:a oktober i år.

Vår fråga är helt enkelt: Vilka är sugna på att skjuta zombier och har tillgång till demot och kanske till och med vill se det live på vår Webb-tv ikväll?