Precis innan helgen gick Funcom, företaget som ligger bakom många större MMOs och kanske främst det kommande the Secret World, ut med att de ska utveckla ett nytt MMO med LEGO-figurer. Avtalet mellan LEGO och Funcom har precis signerats, så produktionen har knappast hunnit sätta igång, med tanke på bolagens storlek och produktens natur så misstänker vi att det inte kommer dröja för lång tid innan  detta nya spelet kommit igång.


På Funcoms officiella nyhetssida beskriver de hur de kommer fokusera på en lättillgänglig produkt som kan bygga vidare på LEGO® Minifigures onlinenärvaro. Funcoms VD Trond Arne Aas säger att företaget ser en stor potential i marknaden för familjevänliga onlineupplevelser, och fortsätter:

Being able to work with a world-renowned brand such as the LEGO® brand to develop an MMO for this audience is incredibly exciting to us as game developers and for Funcom as a company. This is source material we all know and love and we simply cannot wait to get started working with the LEGO Group on realizing this exciting project.

Det känns inte som så länge sedan LEGOs förra ansats till att lansera ett MMO, LEGO Universe, kollapsade efter knappt över ett år  efter släppdatumet. Vi tror de gör helt rätt i att söka sig till externa utvecklare, men kommer det räcka eller är LEGO helt enkelt inte skapt för den massiva onlinemarknaden?

Oavsett, om ni inte har lust att vänta på mer LEGO-relaterad förströelse och ni inte har läst vår recension av LEGO Batman 2 hittar ni den här.