Återförsäljare hoppas på att Nintendo lärt sig av sitt ”misstag” med N3DS-lanseringen. Det höga priset på 3Ds gjorde att den inte alls sålde så bra som Nintendo hade hoppats på. Detta ledde i sin tur till en global prissänkning, men har det sålt så bra som de egentligen vill? Och kan det vara det från början höga priset som påverkat oss konsumenter? Senare i år är det dags för Nintendo Wii U att släppas, men kommer prissättningen att likna 3DS? Kontrollerna lär inte vara helt billiga att tillverka.

Många i branschen har gissningar på vad priset kommer att ligga på, en av MCVs källor hävdar att priset definitivt kommer ligga under £249, medan andra i branschen är säkra på att den kommer att landa på £250, samma pris som 3DS hade när den släpptes.  Det är dock en vanlig konsol och inte en handburen enhet det handlar om den här gången, så det priset kan faktiskt kännas vettigt. Vad det kommer ligga på här i Sverige är svårt att säga, men ungefär samma som 3DS ursprungliga pris är nog ingen dålig gissning. Det finns även en viss oro för att folk inte riktigt förstått att Wii U faktiskt är en helt ny enhet och inte bara en expansion till Wii:

“The software looks fantastic, but Nintendo needs to press its messaging hard to ensure the public know this isn’t just an add-on for the Wii. Some don’t realise it’s a standalone machine.

”Hopefully, lessons have been learned from 3DS and pricing sits between £200 to £250. Then we’re onto a sure success.” – Sarah Jasper, The Hut Group

Det  var många av oss som inte var allt för imponerade av Nintendos presskonferens på E3, själv tyckte jag att fokus låg på fel saker, även om vissa saker de visade upp imponerade en hel del. Återförsäljarna tycks ändå ha ett visst hopp om att Nintendos nästa konsol kan lyckas, förutsatt att pris och spelen som släpps samtidigt är vettiga. Pikmin 3 tycks ju vara det som folk reagerade på, så varför inte se till att folk kan köpa det tidigt? Senare i år är det dags för release, så det borde inte ta allt för lång tid innan vi får veta om branschfolkets gissningar stämmer och om Nintendo faktiskt lärt sig av sina tidigare misstag. Och vem vet, klantar de till det igen kanske de som ändå köper den kan få lite gratisspel igen.

Källa: MCV