Guild Wars 2, Arenanet och NCsofts MMOklippa, kommer att lanseras den 28:e Augusti i år, 2012, och det är väldigt snart.

Guild Wars i sig är känt för sin egna, innovativa approach på mmo-genren och hur man hanterar spelarna, bjuder tillbaka spelarna och låter ständigt den existerande världen förändras och föra samman spelarna. I år, 2012, firar kina drakåret, Year of the dragon, och passande nog handlar Guild Wars 2 om stora urtidsdrakar som vaknar till liv. Efter stresstestet som hölls under gårdagen, 27 Juni 2012, har man bestämt sig att det är dags för spelet att gå guld och lanseras.

Året var 2007 när man annonserade Guild Wars 2 som en rättfärdig uppföljare till det första spelet, historien och alla karaktärer skulle följa med på den episka fortsättningen, där handlingen utspelar sig 250 år framåt i tiden. Världen i sig är levande och ständigt föränderlig med möjligheten att simma och hoppa. Grundstenar i andra spel, men i just Guild Wars har det inte funnits möjligheten till att varken simma eller hoppa, och nu när det implementeras kommer det användas i spelets mekanik och för att komma vidare, och inte bara som en måste-sak att ha med i spelet.

Det är bara två månader kvar innan spelet ska lanseras, och det finns fortfarande en massa optimering och balansering kvar att göra, man vill ju inte råka ut för samma problem som Blizzard hade med Diablo III. Slutligen låter man meddela på den officiella bloggen att den sista betahelgen kommer hållas den 20-22 juli.

För de som är lite mer intresserade av vad hela spelet handlar om, så kan ni läsa våran förhandstitt här.

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/Guildwars2releasedatetrailer.mp4[/pro-player]