Sony håller inte med om kritiken de har fått kring utbudet av mjukvara hos PS Vita.

Man tycker att släpp-utbudet är det bästa av något PlayStation-släpp. PlayStation Vita är i en ”ganska bra plats” tack vare sitt släpputbud och med en bredd av titlar på väg under året, berättar Sony Computer Entertainment Europe-chefen och VD Jim Ryan för VideoGamer.com.

När frågad om PS Vitas mjukvaruutbud, speciellt efterfrågan av ett bredare spektrum av spel sa Ryan: ”Vi ser klart och tydligt i pipelinen cirka 60 kommande spel det här året, så det finns en bra bredd. Det finns Assassin’s Creed, Call of Duty, FIFA, LittleBigPlanet från våra egna studios. Så vi blickar frammåt och ser att det finns bredd och att det finns djup, och jag tror att ha de här fyra IP:en på platformen under 2012 placerar oss i ett väldigt bra ställe.”

Han tillägger: ”Jag har hört kommentarer om uppfattningen att vi inte har tillräckligt med mjukvara, men jag har gjort alla av PlayStations plattformssläpp – PS1, PS2, PS3 och PSP – och släpputbudet av mjukvaran för Vita är den bästa. Uppfattningen är vanligt förekommande och jag förstår den – men jag är inte säker på att jag håller med den.”

Satsar Sony på att växa PS Vita-försäljningen under de kommande månader och år? ”Det är som det alltid har varit – bara erbjud konsumenten det bästa möjliga innehåll och det bästa möjliga värdet, och marknadsför plattformen i ett livligt och professionelt sätt,” avslutar Ryan.

Källa