Vi var många som räddade galaxen tidigare i vår och när resan väl var över var det många som ifrågasatte om slutet verkligen var värdigt serien. Jag blev definitivt besviken över slutet av flera anledningar, men kort efter att klagomålen hade börjat hagla in till Bioware uppgav de att en uppdatering skulle komma som berättade sluten i större detalj. Efter en stunds väntan är ”Extended Cut” snart här.

Förvänta dig ingen förändring av slutet i stort dock. I en intervju med OXM berättar Casey Hudson att det fördjupade slutet inte är till för att bredda antalet nöjda spelare utan för att ge större inblick i vad som faktiskt händer och ge svar på en del frågor som fans har haft.

”Vår passion är att underhålla människor, att ge dem fantastiska världar att dras in i är vad vi älskar att göra. Genom detta medium vore det bara konstigt om vi gjorde nått sorts artistiskt uttalande för att sedan ta tillbaka det.”
– Casey Hudson, Bioware

Personligen hoppas jag mest på att få veta mer om vad som hände direkt efter. Min besättnings historia är inte över än och jag vill gärna läsa de sista sidorna i de berättelserna. För att få ta del av det förlängda slutet när du laddat ner det nya tillägget imorgon behöver du bara ladda upp en sparfil innan platsen utan återvändo, vilken plats det är vet du om du har tagit del av slutet redan.

Observera att om du är ägare av PS3-versionen kommer du få vänta en stund till innan du får ta del av ”Extended Cut”.

Källa: OXM